5 Stilistet më të pasur në botë

Si projektues mode, nuk është e lehtë për të arritur majat sot . Megjithatë ka një numër të stilistëve të modës të cilët shfrytëzuan gjeniun e tyre të projektuesit dhe e kthyen atë në një kompani shumë milion dollarësh.

Në vend të parë:

Giorgio Armani Me një pasuri prej 7.6 miliardë dollarë, Giorgo Armani është dizajner i modës më i pasur në botë. Kostumet e burrave të tij u populluan nga Miami Vice dhe filmi American Gigolo në vitet tetëdhjetë dhe ai fitoi një numër të madh të tifozëve të vyeshëm në mesin e yjeve të Hollivudit. Armani është zgjeruar përtej rrobave dhe tani tregjet e një koleksioni në shtëpi, boton libra dhe operon hotelet dhe restorantet Armani.

Në vend të dytë: 

Ralph Lauren është shembulli thelbësor i ëndrrës amerikane. Lindur si Ralph Rueben Lifshitz në një familje të varfër në Bronks, ai rrezikoi të gjitha duke marrë një hua prej 50,000 dollarë për koleksionin e tij  të meshkujve. Kur veshjet e tij u bënë të njohura, ai e zgjeroi etiketin Polo shumë më shumë. Ai vazhdoi ndërtimin e kompanisë së tij në Perandorinë Klasike Amerikane Chic që është sot. Pasuria e tij personale momentalisht vlerësohet në 7 miliardë euro.

Në vendin e tretë: 

Miuccia Prada mori përsipër prodhimin e mallrave të luksit të saj në fund të viteve shtatëdhjetë, dhe me ndihmën e burrit të saj e ktheu atë në shtëpinë e modës që njohim sot. Miuccia njihet si një prefesioniste me një sy për detaje dhe aktualisht ka vlerë rreth 4 miliardë euro.

Në vendin e katërt:

Dolce & Gabbana Megjithë gjobat e mëdha të vendosura për mashtrimin e taksave, Stefano Gabbana dhe Domenico Dolce ende kanë vlerë 1.5 miliardë euro për secilin sot.

Dhe në vend të pestë: 

Valentino Garavani, Valentino ka dalë në pension, por është ende një nga dizajnerët më të njohur italian ndonjëherë. Dhe Valentino thuhet të jetë me vlerë 1 miliardë euro.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!