Islanda e bën të paligjshëm pagimin e grave më pak se burrat

Një ligj i ri që e bën të paligjshëm pagimin e burrave më shumë se gratë, ka hyrë në fuqi në Islandë.

Legjislacioni, i cili hyri në fuqi të hënën, ditën e parë të vitit 2018, do të thotë që Islanda është vendi i parë në botë për të legalizuar pagën e barabartë ndërmjet burrave dhe grave.

Sipas rregullave të reja, kompanitë dhe agjencitë qeveritare që punësojnë të paktën 25 njerëz do të duhet të marrin certifikatën e qeverisë për politikat e tyre të pagave të barabarta.

Sharing is caring!