Jones u betua në Senat

Demokrati Doug Jones u betua si senatori i ri nga Alabama të mërkurën, duke marrë vendin e mbajtur më parë nga Prokurori i Përgjithshëm Jeff Sessions. Zëvendëspresidenti Pence u betua në Jones si ish-nënpresident Joe Biden, udhëheqja Demokratike e Senatit dhe disa anëtarë nga të dyja partitë dukej nga kati i Senatit. Pence dhe Jones gjithashtu morën pjesë në një tallje me tallje me familjen e tij dhe Biden në dhomën e Senatit të vjetër. Senatori Tina Smith (D-Minn.), I cili po zëvendëson ish-senatorin Al Franken (D-Minn.) Gjithashtu u betua. Udhëheqësi Demokratik i Senatit Charles Schumer (NY) vlerësoi Jones, duke vënë në dukje punën e tij duke ndjekur anëtarët e Ku ​​Klux Klan. Ai … përfaqëson shërbimin më të mirë publik, shumë më të mirë të Amerikës, gjërat që synojmë në këtë vend, tha ai. Ndërkohë, udhëheqësi i shumicës së senatit Mitch McConnell (R-Ky.), Tha Jones, do të ketë disa këpucë të mëdha për t’u mbushur. Shteti i tij ka dërguar disa ligjvënës të shquar në Uashington, përfshirë avokatin e përgjithshëm, Jeff Sessions, tha McConnell. Ardhja e Xhonsit ndërron balancën e pushtetit në Senat, duke u dhënë republikanëve një rrugë më të ngushtë për të përdorur pajtimin – që u lejon atyre të shmangin një filibuster – të kalojnë legjislacionin. Jones u jep demokratëve një vend të 49-të të senatit që shkon në luftime në janar për financimin e qeverisë dhe imigracionin, si dhe zgjedhjet afatmesme të vitit 2018. Anasjelltas, zhvendosja e selisë së Senatit Alabama sjell shumicën e GOP në 51 vende. Humbja pritet të detyrojë republikanët të ngushtojnë shumicën e tyre në disa komitete të Senatit. Xhoni e mposhti ish-drejtorin e gjykatës së Gjykatës Supreme të shtetit Roy Moore muajin e kaluar në një zgjedhje të veçantë, duke e bërë atë demokratin e parë që do të zgjidhej në një vend të senatit në Alabama në 25 vjet. Republikanët menjëherë i kërkuan Xhonsit të punonte me ta, duke vënë në dukje prirjet politike të shtetit të tij. Jones i tha NBC News më herët të mërkurën se ai donte të ishte një senator i mirë i cili punon në të gjithë rreshtin. Unë shpresoj të jem një senator i mirë. Unë nuk mendoj se kjo është një çështje partiake. Unë mendoj se çdo senator i mirë është një dypartiak dhe kjo është ajo që unë jam duke kërkuar për të bërë, tha ai. Jones fitoi vendin e Senatit, pasi disa gra akuzuan Moore për sjellje të keqe seksuale, duke përfshirë marrëdhënie me ta ndërsa ishin adoleshentë dhe ai ishte në të 30-at. Në një raport bombë të Washington Post, Leigh Corfman tha se Moore filloi një takim seksual me të kur ajo ishte 14 vjeç dhe ishte 32 vjeç. Moore mohoi akuzat.

Sharing is caring!