Një gjë që kurrë nuk duhet të vishni në një takim me shefin tuaj

Një veshje për punë mund të jetë mjaft frustruese, por nëse keni një takim të rëndësishëm me shefin tuaj në kalendar? Edhe më e komplikuar. Sa herë që bëni një rishikim apo një intervistë pune, gjithmonë mbuloni krahet dhe kembet tuaja, tha ekspertja e etikës Jacqueline Whitmore, pothuajse menjëherë, kur u pyet për një formulë të sigurt të veshjes për takime me shefar e kompanise ku je e punsuar apo për intervista pune. 

Mos shkoni në takim me fustanin tuaj pa mëngë, krahët mund të duken mirë, por ky është një takim biznesi dhe nëse jeni duke shkuar për një ngritje në detyrë ose keni kërkuar të jepni një prezantim, sa më pakë lëkurë që tregoni, aq më mirë është, sepse nëse do tregoni më shumë lekurë me veshjen tuaj, vëmendja do bie tek trupi juaj dhe jo tek mendja apo puna juaj. Mos harroni meshkujt kurr nuk i she me të shkurtra në vendin e punës aq më teper në biznes, tha ajo.

Sipas Jacqueline, duhet të mbuloni duart tuaja. Mbani mend gjithashtu se Jacqueline jeton dhe punon në Floridën e Jugut (ajo është një themelues i Protokollit të Shkollës së Palm Beach) kështu që kundërshtimet për motin nuk do të justifikojnë me të. Nëse jetoni në një vend të ngrohtë, zgjidhni një pëlhurë të lehta.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!