Si të visheni kur punoni në zyrë

1. Dije se biznesi formal për gratë nënkupton veshje pak më të ndryshme se sa për meshkujt.

Vishni një kostume me një bluzë nën të. Vishni rrobat që përshtaten dhe që nuk janë zbuluar. Veshja profesionale do të thotë të shmangësh rrobat që janë provokative dhe vëmendje. Rrobat kurrë nuk duhet të jenë shumë të ngushta ose shumë të lirshme. Ata gjithashtu nuk duhet të jenë të dukshme ose të prerë në mënyrë të papërshtatshme (për shembull, bluza të ulëta ose skaj të lartë). Vishen për të bërë përshtypje. Biznes formal është mbi të gjitha për të dërguar një mesazh pozitiv në lidhje me qëndrimin tuaj në punë, si dhe aftësinë tuaj.

2. Vishni një Fund.

Duhet të jeni te kujdesshme në ate cka veshni në punë pasi zduhet tu zbuloje pjeset tuaja të trupit si përshembull në rastin e fundit, mos tu tregoje gofshët tuaja. Vishni një fund deri tek gjuri juaj, nje fund qe u lejone të ngjisni shkallët pa u penguar dhe pa u zbuluar, kur uleni mos të tregoni më shumë sec duhet dhe mos të jeni provokative. Po ashtu mundë të vishni dhe pantallona serioze me një xhaketë dhe bluzë posht saj.

3. Vishni geta.

Getar duhet të jenë pa modele. Dhe getat pa model janë zgjedhja më e mirë. Getat të errëta që përputhen me kostumin tuaj dhe këpucët është gjithashtu e përshtatshme. Shmangni getat me ngjyra. Vishni geta në mot të ftohtë. Kjo do t’ju japë ngrohtësi më të madhe.

4. Vishni një bluzë ose këmishë të përshtatur nën xhaketën tuaj.

Përzgjidhni një ngjyrë që kordinohet bukur me kostum tuaj. Bluza nuk duhet të jetë shumë e ngushtë ose prerje shumë e ulët. Të gjitha bluzat duhet të jenë jo trasparente. Bluzë ose këmishë duhet të jenë me mangë. Një alternativë e mirë për një bluzë mund të jetë një triko të rrobaqepsja, një set triko ose dy binjakë. Bluzë, këmishë, apo triko duhet të jetë bërë prej pëlhure dhe cilësi pambuku ose mëndafsh.

5. Vishni një pallto të përshtatur me veshjen tuaj të poshtme.

Veshja e një palltoje siper xhaketes tuaj po ashtu duhet të pershtatet me dhe kombinohet pa prishur linjen e veshjes poshte. Përzgjidhni ngjyrë të zezë, gri të errët, ngjyrë kafe.

6. Vishni këpuca.

Këpucët duhet të jenë prej lëkure, pëlhure ose mikrofibre. Mbështetësit e këmbëve të mbyllura. Mos mbani këpuce me taka me shumë se 10 cm. Shmangnu sandalet dhe këpucet e sheshta. Është e rëndësishme të jeni në gjendje të ecni të qetë në këpucët tuaja. Për një efekt më të madh, kordinoni këpucët për t’u përputhur me çantën tuaj.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!