Si të visheni në punë jo zyrtare! (Femrat)

1 Mësoni si ndryshon biznesi i rastësishëm nga biznesi formal për gratë.

Ndryshe nga burrat, veshja juaj e zakonshme e biznesit shpesh do të duket e ngjashme me veshjen tuaj zyrtare të biznesit. Rrobat duhet të përshtaten mirë. Megjithëse nuk keni nevojë të mbani një kostum të përshtatur, ju duhet të shmangni veshjen e ngushtë. Mos harroni, puna jo në zyrë nuk do të thotë më pak profesional. Bluza të ulëta dhe skajet e larta janë ende të papërshtatshme.  Veshja e rastësishme ndryshon më së shumti nga veshin formal kur vjen puna te këpucët.

2. Veshin funde të rastësishme që nuk janë shumë të ngushta.

Veshja e fundeve me ngjyre të zezë, gri, kafe, pergjesisht ngjyra te errta jane të pranueshme. Fundi duhet të paktën të arrijnë tek gjujtë. Për fundet që bien vetëm nën gjunjë, një prerje vetëm mbi gjunjë është e pranueshme. Prerjet në pjesën e qendrës së prapme të një fundi janë të pranueshme për aq kohë sa ato nuk shtrihen më lart se pjesa e prapme e gjurit. Çorapet ose getat nuk janë thelbësore, por rekomandohet nëse fundi juaj është gjatësi e gjurit. Mos harroni se edhe pse getat nuk jane te nevojshme, ato gjithmonë duket më profesionale. Nëse puna juaj kërkon që ju të bëni punë fizike ose manuale, veshja e pantallonave është zgjedhja më e mirë.

3. Vishni një bluzë ose triko.

Këmisha të përshtatura, bluza të përshtatura,  janë  zgjedhje të sigurta të biznesit jo zyrtar. Përshtatshmëria nuk duhet të jetë e ngushtë dhe nuk duhet të shfaqet asnjë copëzim. Zgjidhni një ngjyrë që plotëson fundin tuaj. Ndryshe nga veshja formale, ju jeni të lirë të injektoni disa ngjyra dhe larmi në ansamblin tuaj. Ngjyra të ndritshme janë të pranueshme. Pambuku, mëndafshi dhe blends janë pëlhura të përshtatshme. Shmangni veshjen e një kadifeje.

4. Veshin kepucë.

Këpucët duhet të jenë prej lëkure, pëlhure ose mikrofibre. Këpucët e mbyllura janë zgjedhjet më të mira konservative. Këpucët duhet të jenë të zeza, ngjyrë kafe. E Bardha dhe ngjyrat e ndezufa  nuk janë të përshtatshme. Sandale të cilat nuk janë shumë të buta dhe jo shumë të rastësishme mund të jenë të përshtatshme, dhe këpucet e sheshta. Disa vende jobujqësore mund të kërkojnë punë fizike ose shumë ecje. Në këtë situatë, veshja e këpucëve atletike mund të jetë e pranueshme. Mos harroni të vëzhgoni bashkëpunëtorët ose të konsultoheni me mbikëqyrësit para se të mbani atlete.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!