Si të visheni për punë…

Në një mjedis pune, veshjet tuaja janë një shenjë e profesionalizmit tuaj dhe nganjëherë përdoret për të vlerësuar nivelin tuaj të kompetencës. Kur bashkëpunëtorët dhe klientët tuaj ju shohin, ata duhet menjëherë të ndihen mirë duke punuar me ju. Këtu janë disa udhëzime për kërkim të mprehtë por profesional në vendin e punës. Atehere: Pjesa 1: Biznes formal për meshkujt

1- Vishni biznes formal nëse punoni me klientët në një mjedis profesional, siç është banka ose zyra. Biznes formalisht do të thotë të veshësh një kostum, lidhëse, pantallona të shkurtra dhe këpucë të veshjes. Vishni rrobat që përshtaten. Rrobat që janë shumë të ngushta do të jenë shumë të pakëndshme për të punuar. Rrobat që janë shumë të lirshme do të duken të lëngëta dhe joprofesionale. Veshje e punës duhet të jetë e rehatshme pa qenë konstriktive. Keni një rrobaqepësi të marrë matjet tuaja të sakta dhe të sugjeroni veshje specifike për ju. Megjithëse ju nuk mund të blini ato artikuj, ju do të keni një zotërim të saktë të matjeve tuaja kur bleni veshje në të ardhmen. Vini re se si kolegët tuaj vishen dhe e përdorin atë si standardin tuaj. Mundohuni të visheni në të njëjtin nivel me të tjerët në vendin tuaj të punës.

2. Vishni një këmishë të bardhë ose të ngjyrosur, me mëngë të gjatë dhe me kular. Gjithmonë futni këmishën në pantallonat tuaja të veshjes. Këmisha pastel janë optimale pasi ato nuk janë shumë të ndritshme ose të errët. Vishni një këmishë të ngurtë ngjyrë ose një me vija delikate. Shmangni ngjyrat me zë të lartë si të verdhë të ndritshëm, portokalli, dhe hije të caktuara të kuqe. Këmisha vishen në madhësi të ndryshme që marrin parasysh lartësinë e një njeriu dhe ndërtojnë. Nëse jeni më muskulor, zgjidhni një madhësi atletike. Nëse jeni të rëndë, blini një madhësi të gjërë. Përsëri, theksi vihet në qëndrueshmëri, jo vetëm në madhësinë standarde. Nëse jeni të pasigurt për përshtatjen e një këmishë, kërkoni një rrobaqepësi se çfarë madhësie duket më profesionale.

3. Vishni një kravatë që përputhet me këmishën, pantallonat ose të dyja. Sigurohuni që ngjyra që zgjidhni është konservatore, që do të thotë se nuk është e pahijshme ose shumë vëmendje. Lidhjet me dizajne të thjeshta ose ngjyra të forta janë zgjidhja më e mirë. Shmangni lidhjet që janë me ngjyra të ndezura ose me dizajne tepër të përpunuara. Kjo mund të jetë vëmendje dhe jo-vënë në disa. Mos e lidhni kravatën tuaj shumë të shkurtër. Keni qoshet e poshtme të kravatës suaj vetëm mbi majën e rripit tuaj. Kjo është gjatësia e zakonshme e lidhjes. Mos u shqetësoni për përdorimin e nyjeve të zbukuruara ose të veçanta. Nyjet në përgjithësi ndikojnë vetëm në gjatësinë dhe gjerësinë e lidhjes suaj. Çdo nyjë do të bëjë në një mjedis formal të biznesit.

4. Vishni pantallona të gjera me ngjyra konservative. Kjo përfshin blu të zi, gri ose blu. Shkurtimet e pantallonave zakonisht vijnë në prerje tradicionale, prerje të drejtë të këmbëve ose prerje të pakta. Pantallonat tradicionale të prera janë më të pastra rreth kofshëve, duke u ngushtuar në të gjithë këmbën deri në hell. Pantallonat e drejta të këmbëve përshtaten drejtpërsëdrejti përmes ulëses dhe kofshëve. Pantallona të shkurtra të shkurtra përshtaten ngushtë me këmbën gjatë gjithë kohës. Përsëri, duke e ditur llojin e trupit tuaj do t’ju ndihmojë të zgjedhni siç duhet pantallonat tuaja të prera. Vishni mirë pantallonat rreth belit tuaj, mbi hips tuaj. Mos varni pantallonat e fustanit pasi kjo duket shumë joprofesionale. Sigurohuni që pantallonat tuaja janë të rrethuara mirë. Pantallonat që prekin dyshemenë kur ecni janë ose madhësia e gabuar ose e varur në mënyrë të parregullt. Pantallonat e veshjes që rriten pas këmbëve tuaja kur jeni ulur janë të rrethuar mirë. Mos vishni pantallona kaki ose pantallona kadifeje, pasi këto pantallona janë biznese të rastësishme.

5. Vishni një xhaketë sportive që përputhet me ngjyrën e pantallonave tuaj. Përsëri, zgjedh për ngjyrat konservatore. Preferohet një shtresë e përshtatur ose xhaketë sportive, ndonëse nuk është aq e nevojshme sa pantallonat dhe këmisha. Duke pasur një xhaketë pak më të madhe ose më pak të formuar është e pranueshme. Nëse pallto juaj sportive ka dy butona, vetëm butonin butonin e lartë. Nëse ka tre, vetëm butonin e butonit të mesëm. Kjo nuk është vetëm një funksion i stilit, ai lehtëson lëvizjen. Zhbllokoni xhaketën tuaj kur të uleni për të shmangur theksimin e butonave, të cilat mund të zhduken nëse majtas shtypen. Kjo gjithashtu do të parandalojë rrudhat në pallton tuaj. Disa vende të punës nuk kërkojnë që të vishni një xhaketë sportive ose një kostum të plotë. Nëse jeni të pasigurt, zgjidhni një kostum të dyfishtë të përputhshëm, pasi kjo është zgjedhja më e sigurt dhe më profesionale.

6. Vishni këpucët e veshjes, të zeza apo të kordonit (lëkurë ngjyrë kafe). Polonisht ato çdo disa javë dhe të përpiqet të mbajë ata duke kërkuar me shkëlqim. Gjeni këpucët e veshjes që nuk janë më shumë se gjysmë inç më të gjatë se këmbët tuaja aktuale. Mos harroni se këpucët e veshjes janë prerë ndryshe dhe se madhësia juaj normale e këpucëve / sneakerit nuk mund të jetë më e përshtatshme për këpucët e veshjes. Për të ndihmuar në uljen e rrudhave dhe rrudhave, blini një pemë këpucësh për të vendosur në secilën këpucë sa herë që nuk janë të veshur. Mos harroni të ruani këpucët tuaja në kutinë e tyre origjinale kur nuk janë në përdorim. Gjithmonë mbani çorape me veshje të errëta me këpucët tuaja të veshjes. Asnjëherë mos mbani çorape të bardha atletike me veshjet tradicionale të biznesit.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!