Si të visheni si një CEO

Shqyrtoni besimin dhe fuqinë e një CEO të suksesshëm duke qenë në gjendje të zgjedhin veshjen e duhur për rastin, të zgjedhin kostume të cilësisë dhe të shtoni pajisje të shijshme. Kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë e veshjes për të bërë përshtypje!

 

1. Vishuni për industrinë tuaj.

Zgjidhni veshje më krijuese ose konservatore sipas kulturës tuaj të industrisë dhe kompanisë, në mënyrë që mos të jeni jashtë vendit. Një bankier i investimeve në Wall Street do të ketë një kod të ndryshëm të veshjes sesa një themelues i ri i Silicon Valley. Ju pothuajse kurrë nuk mund të dukeni keq me një kostum të mirë. Për të siguruar një nivel CEO të pushtetit dhe statusit pa marrë parasysh se çfarë industri jeni. Një rregull i mirë i përgjithshëm është që të mendoni se vishni të dukeni pak më të vjetër se jeni.

2. Vishuni në të njëjtin nivel ose më lart.

Përputhni nivelin e formalitetit dhe stilit që drejtuesit e nivelit të lartë ose anëtarët e bordit janë të veshur, por vishu pak më lart se çfarë mund të veshin klientët ose punonjësit.

3. Biznes dhe Biznes i rastësishem.
Kur rasti juaj kërkon atë, veshja e biznesit në përgjithësi bën thirrje për një kostum ngjyrë të errët në një ngjyrë të ngurtë ose të hollë me ngjyrë të bardhë, me një këmishë të bardhë, kravatë konservatore dhe këpucë lëkure.
Biznesi i rastësishëm kërkon një këmishë dhe pantallona të gjata në minimum, me një xhaketë si një xhaketë sportive ose pallto sportive opsionale. Për bastin tuaj më të mirë në një situatë të rastësishme të biznesit. Mos harroni se një CEO mund dhe duhet të vishen në ose mbi nivelin e klientëve dhe punonjësve, prandaj është mirë që të jeni pak më formalë se të tjerët në një rast të rastësishëm të biznesit.

4. Konsideroni zakonet e huaja.

Nëse takohesh me partnerët e huaj ose klientët, bëj disa kërkime mbi zakonet e biznesit në vendin e tyre dhe bëjini rregullime të veshjeve të tua, duke mbuluar më shumë lëkurë ose duke zgjedhur diçka më formale, për shembull, nëse do të ishte më e përshtatshme dhe do t’i bënte ata të ndiheshin më mirë.

5. Matni një situatë sociale.

Zgjidhni pak më pak veshje formale për një ngjarje shoqërore të lidhur me biznesin tuaj. Nëse ngjarja nuk kërkon një kod të veçantë të veshjes, provoni një kostum gri të errët ose ngjyrë kafe të errët për ngjarjet e ditës, ose thjesht hidhni xhaketën tuaj të shkojë me pantallonat dhe aksesoret tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjedhni kostume sociale më kreative në ngjyra të lehta ose në modele të gjalla.

6. Bëni zgjedhje të përshtatshme për të udhëtuar.

Nëse keni nevojë për të bërë një udhëtim biznesi, mbani veshje profesionale por shikoni për pëlhura që nuk do të rrudhin aq lehtë. Hiqni pallton tuaj në mënyrë që të mos ketë rrudha gjatë udhëtimit dhe madje të zgjedhë një triko ose pantallona të tjera të rastësishme nëse është e përshtatshme.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!