Viza I: Për përfaqësuesit e Mediave të Jashtme

Ju mund të kualifikoheni për viza I

Përfaqësuesit e Mediave të Huaja, vizë jo-emigruese, nëse: Përfaqësoni një media të huaj informacioni (shtyp, radio, film, apo media të tjera informacioni të huaj) po vijnë në Shtetet e Bashkuara për t’u angazhuar vetëm në këtë profesion ; dhe të ketë një zyrë në shtëpi në një vend të huaj. Puna në këtë kategori përfshin gazetarët, ekipet e filmit, redaktorët dhe profesionet e ngjashme. Çdo bashkëshort dhe fëmijë nën moshën 21 vjeç mund të shoqërojnë ose të ndjekin për t’u bashkuar me një joemigrant.

Kriteret e përshtatshmërisë

Ju duhet të demonstroni që jeni një përfaqësues i mirëfilltë i mediave të huaja aktivitetet e të cilave janë thelbësore për funksionet e organizatës suaj. Zyrtari konsullor në ambasadën amerikane do të përcaktojë nëse një aktivitet kualifikohet për të marrë një vizë joemigruese.

Procesi i Aplikimit

Ju mund të aplikoni për një vizë në një Ambasadë Amerikane ose konsullatë me juridiksion mbi vendbanimin tuaj të përhershëm. Departamenti i Shtetit përcakton tarifat e përpunimit të kërkesës dhe të lëshimit të vizave. Për udhëzime të detajuara të aplikimit. Si përfaqësues i mediave të huaja, ju nuk mund të udhëtoni në SHBA dhe të angazhoheni në profesionin tuaj pa një vizë joemigruese, edhe nëse jeni shtetas i një vendi që merr pjesë në Programin e Largimit të Vizave të Shteteve të Bashkuara (VWP). Nëse tentoni të udhëtoni në SHBA pa viza përkatëse, ju mund të refuzoni pranimin nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) në portin e hyrjes (aeroport, porti ose kufiri i tokës). Ka raste të kufizuara në të cilat ju, si një përfaqësues i huaj i medias, mund të kualifikoheni të udhëtoni me vizë vizitori.

Periudha e qëndrimit

Në portin e hyrjes, një zyrtar i Mbrojtjes Doganore dhe Kufitare (CBP) do të përcaktojë nëse mund të pranoheni në Shtetet e Bashkuara. Zyrtari do të shqyrtojë dhe të vulosë Formularin I-94, Regjistrimi i Mbërritjes / Nisjes, i cili do të përmbajë periudhën tuaj të autorizuar të qëndrimit. Pranimi si joemigrant përgjithësisht është i autorizuar për kohëzgjatjen e statusit (dmth. D / S në Formularin I-94) dhe nuk kërkohet aplikimi për zgjatje të qëndrimit përderisa përfaqësuesi i medias vazhdon të punojë për të njëjtin punëdhënës në të njëjtin medium informacioni. Nëse Formulari I-94 tregon një datë të caktuar përfundimtare për periudhën tuaj të autorizuar të qëndrimit dhe dëshironi të qëndroni përtej kësaj date përfundimtare të specifikuar, duhet të dorëzoni një Formular I-539, Aplikimi për Shtrirjen / Ndryshimin e Statusit Jo-Emigrues, në përputhje me formularin paraqitjen e udhëzimeve, dhe të paraqesë çdo dëshmi të kërkuar dhe tarifat e aplikueshme.

Kërkimi i ndryshimit të statusit për joemigrant ose ndryshim të punëdhënësit ose mesatare informative.

Nëse jeni aktualisht në Shtetet e Bashkuara dhe dëshironi të kërkoni një ndryshim të statusit nga një tjetër klasifikim jo-emigrues në një status joemigrant, ose nëse aktualisht ju keni statusin dhe dëshironi të kërkoni një ndryshim të punëdhënësit ose mediumit informativ, ju duhet të dorëzoni Formularin I-539, Aplikimi për Zgjerimin / Ndryshimin e Statusit Jo-Emigrues në përputhje me udhëzimet e dorëzimit të formularit dhe me tarifat e duhura. Kërkesa juaj duhet të shoqërohet me dëshmi të statusit tuaj të tanishëm dhe një letër nga organizata e huaj e punësimit që përshkruan punësimin dhe duke vërtetuar faktin se aplikanti është përfaqësues i kësaj organizate mediatike.

Familjart e personit që ka vizë I

Mbajtësit e Vizave Çdo bashkëshort i shoqëruar ose pas bashkëshortit dhe fëmijët nën moshën 21 vjeç mund të kenë të drejtë të aplikojnë për një vizë joimmigruese. Nëse bashkëshorti/ja,  ose fëmijët tuaj aplikojnë për viza në një datë të mëvonshme, ata duhet të dorëzojnë një kopje të vizës jo-imigruese me aplikimin e tyre. Bashkëshorti/ja juaj dhe fëmijët nuk kanë të drejtë të punojnë me një vizë joemigruese, por mund të studiojnë në Shtetet e Bashkuara pa aplikuar për një vizë studenti jo-emigrant F-1. Nëse bashkëshorti/ja juaj dhe fëmijët kanë ndërmend të vizitojnë për pushime dhe nuk kanë ndërmend të qëndrojnë me ju në Shtetet e Bashkuara, ata mund të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara me një vizë joemigruese B-2 ose të udhëtojnë pa vizë që nuk kanë të huaj nëse kualifikohen sipas Programi i Largimit të Vizave të SHBA (VWP).

:Endrit Hoxhaj

Informacion i marrë nga: https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/i-representatives-foreign-media

Sharing is caring!