Zgjedhja e Aksesorëve në punë

1. Keni kufizime kur zgjedhni aksesorët dhe pershtatni me pamjen tuaj mashkullore.

Është normale të duash të tregosh një orë ose kravatë të këndshme që sapo ke blerë, por duhet të jesh i kujdesshem në atë që vishesh për të punuar. Vendosni një orë konservatore. Edhe në qoftë se ju mund të përballoni një orë të shtrenjtë ari me diamante në të, në punë nuk është vendi i duhur për ta shfaqur atë. Vishni një rrip lëkure të zezë ose ngjyrë kafe me një shtrëngim me madhësi standarde. Rrip të mëdha ose të personalizuara nuk duhet të vendosni në mjediset e biznesit. Për mjekrren, sigurohuni që të jeni të pastër çdo ditë. Bëni mjekrren në stilet konservatore (pa Forma!). Hiqni çdo pirsing që mund të keni. Veshjet sportive konsiderohen  të papërshtatshme, veçanërisht në industritë konservatore. Përdorni çanta biznesi. Ju nuk keni për të shpenzuar shuma të turpshme parash për çanta. Vetëm sigurohuni që çanta juaj të pershtatet për një mjedis profesional (Asnjher çant sportive!). 

2. Mundohuni të mos jeni shumë të modës ose të zhveshur kur përshtatni pamjen tuaj femërore.

Mos harroni se nuk jeni në një shfaqje mode, ju jeni në vendin tuaj të punës. Mos vendosni sasi të mëdhe make-up. Për një pamje të lëmuar, vendosja e Make-up, është më mirë se sa pa të, por vendosni një make-up teper të lehtë, vendosja e tepert duket keq dhe është joprefesionale. Nëse vendosni të mbani bizhuteri, sigurohuni që ajo është konservatore dhe fine jo e tepruar me gure dhe ndritshem! Zgjidh për vathë të shkurtër në vend të një palë vathë të gjatë, të varur. Shmangni vathë që janë veçanërisht të ndritshme. Mos perdorni pirsing. Çanten duhet ta mbani të vogël dhe të thjeshtë në mënyrë që tu pengoje dhe të dukeni prefesionale. Mbani flokët tuaja në një mënyrë të arsyeshme. Nëse keni flokë me të vërtetë të gjatë, sigurohuni që ta vendosni në një karavan ose bisht, në mënyrë që të mos duket e çrregullt. Shmangni ngjyrat ekstreme të flokëve ose stilime të tepërt , pasi kjo do të terheq vëmëndjen dhe dukeni joprofesionale. Mbani thonjtë tuaj në një gjatësi të arsyeshme. Shmangni përdorimin e thonjve të rremë, veçanërisht ato që janë tepër të gjata. Mbani në thonjtë tuaj një ngjyrë të qëndrueshme që përputhet me veshje tuaj. Mos i lyani thonjtë me ngjyra të pazakonshme ose mos ngjyrosni ngjyra alternative në secilin gisht.

3. Mos harroni të paraqiteni në një mënyrë profesionale.

Ju nuk doni të tërhiqni vëmendjen e panevojshme për veten tuaj. Hiqni pirsing që nuk janë në veshët tuaj. Mbuloni çdo tatuazh që mund të keni pasi këto mund të bëhen shpejt distancus dhe nganjëherë mund të ofendojnë klientët ose kolegët. Vendosja e një parfumi është zgjedhje personale, por në asnjë rast mos harroni te hidhni derdorant. Nese vendosni të përdorni parfum sigurohuni mos te ketë një arome që bezdis dhe ndihet shum tek të tjerët, po ashtu dhe për deodorantin. Shmangni, kapelet dhe veshjet e tjera opsionale duhet të jenë konservatore dhe me cilësi të lartë. Mos vishni rroba që janë me ngjyra të ndezura ose që keni thurur veten.

:Endrit Hoxhaj

Sharing is caring!